Actualitat

9 de set. 2014

QUÈ ÉS EL TRIBUNAL LABORAL DE CATALUNYA (TLC)?

El Tribunal Laboral de Conciliació, Mediació i Arbitratge de Catalunya, va ésser creat segons el que disposa l'Acord Interprofessional de Catalunya (AIC), acord subscrit per l'organització patronal, Foment del Treball Nacional i els sindicats, CCOO i UGT de Catalunya, el 7 de novembre de 1990.

Es va inaugurar i va entrar en funcionament el dia 12 de maig de 1992. Actualment, la seva seu central està situada en el c/ Roger de Llúria, 7 (Barcelona).

La idea potencial de la creació del TLC és aconseguir la solució dels conflictes per les pròpies parts enfrontades, a través d'un procediment presidit per les organitzacions sindicals i patronal catalanes, que es regeix pels principis de rapidesa, audiència de les parts, independència, imparcialitat, oralitat, igualtat, contradicció i gratuïtat. Alhora, és un dinamitzador del diàleg social que, a través d'un mitja ràpid i eficaç, posa a disposició d'empreses i treballadors/es mecanismes que ajuden a resoldre els distints conflictes que puguin aparèixer en les seves relacions laborals.

*Hipatia d’Alexandria: “Conserva gelosament el teu dret a reflexionar, perquè fins i tot el fet de pensar erròniament és millor que no pensar en absolut”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ctra. d'Esplugues, 68 - 08940 Cornellà de Llobregat - Tel. 933779292 -
Via Laietana, 16 , Barcelona-08003 Telf.: 93 481 28 42 - Fax 93 268 42 72

Designed By