Actualitat

28 de maig 2015

II Conveni Estatal

La Federación de Enseñanza de CCOO signa el II Convenio Colectivo Marco Estatal de Ocio Educativo y Animación Sociocultural
  • Aferma les millores socials de 150.000 treballadors i treballadores
  • El conveni ha estat subscrit també per les tres patronals del sector -FOESC, ANESOC I AEEISSS- i pel sindicat FSP-UGT
Firma del convenio
S'aconsegueix una millora de la massa salarial per a tots els treballadors i totes les treballadores del sector, que obtindran pujades durant els tres anys de vigència del conveni, consolidant més de l'1,5% per 2016, any en què finalitza la vigència del conveni. Inclou una clàusula d'ultractividad que garanteix el manteniment de tot el seu articulat fins a la signatura del següent.

A la Comissió Paritària se li dota de funcions de vigilància i compliment del conveni amb la creació d'una taula tècnica que vetllarà per la seva aplicació i crearà un catàleg d'activitats amb l'objectiu que totes les treballadores i treballadors coneguin totes les funcions i tasques que desenvolupa aquest conveni marco.

El text final conté millores en matèria de successió d'empreses i subrogació de treballadors que suposa una garantia de manteniment de les condicions laborals adquirides per les treballadores i treballadors del sector. La comissió paritària realitzarà un seguiment exhaustiu de les subrogacions, vigilant que aquestes no suposin un perjudici per al treballador o treballadora.

A més, s'aconsegueixen millores en matèria de plans d'igualtat i protecció a les víctimes de violència de gènere i d'assetjament laboral.

La reconversió de categories a grups professionals ha suposat la creació de nous llocs de treball amb funcions més específiques, blindant la mobilitat funcional dins dels grups. El conveni conté una taula de reconversió de llocs amb l'objectiu d'aclarir aquests canvis.

Amb la signatura d'aquest conveni CCOO pretén seguir regulant un sector que fins a la signatura del I Conveni no tenia un marc de referència propi. El nostre objectiu és seguir treballant per i per a les treballadores i treballadors el sector, aconseguint millores i augmentant la seva implantació en tot el Estat
.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ctra. d'Esplugues, 68 - 08940 Cornellà de Llobregat - Tel. 933779292 -
Via Laietana, 16 , Barcelona-08003 Telf.: 93 481 28 42 - Fax 93 268 42 72

Designed By